Loading...
hj hj hj hj hj hj hj

VERZORGING

Ouderen die op verzorging zijn aangewezen zien het bejaardentehuis als laatste stap die best wordt uitgesteld tot het écht niet anders meer kan. Het bejaardentehuis of woonzorgcentrum wordt geassocieerd met het opgeven van individuele vrijheid, zelfbeschikking en privacy.

In Residentie Hertog Jan zullen we aantonen dat die angst ongegrond is.

Telefoonnummers :
extra-zorg afdeling: 02 307 71 83

verpleging: 02 307 70 80

Een aangepaste ZORG OP MAAT is uiteraard een zeer belangrijk aspect hiervan. En dat begrijpen wij maar al te goed.

Als erkend RVT streven de zorg- en verpleegkundigen naar maximale comfortzorg die verder gaat dan hulp voor alledaagse handelingen (zich wassen, kleden, verplaatsen, etc…) Kinesisten en ergotherapeuten streven naar een maximale mobiliteit en onafhankelijkheid van de bewoners in hun dagdagelijkse handelingen. Onze aanpak wordt volledig afgestemd op uw wensen en behoeften. Het huishoudelijke reglement is gericht op verhoogde levenskwaliteit, niet op beperkingen.

Zorgafdeling dementie

Voor personen met dementie is er een aparte afdeling – al spreken wij liever van leefgemeenschap - voorzien met aangepaste zorg en animatie.
In Residentie Hertog Jan vinden we niet alleen een kwalitatieve zorg belangrijk, maar ook een doorgedreven lichaamshygiëne. Zeker de meest kwetsbare bewoners in deze leefgemeenschap zullen extra aandacht krijgen door bijvoorbeeld een wekelijks bezoek bij kapper te voorzien.
Dementie is een cognitieve achteruitgang (geheugenstoornissen, taalstoornissen, problemen met doelgericht handelen en het herkennen van vertrouwde dingen, …).
Beginnende dementie vraagt om een goede opvolging waarbij een zo groot mogelijke zelfstandigheid bij het wassen, kleden, eten, toiletbezoek,… wordt nagestreefd.
Een uniforme aanpak door alle betrokken hulpverleners is daarbij noodzakelijk. In Residentie Hertog Jan creëren we een aparte en beschermde leefgemeenschap voor deze bewoners met aangepaste maaltijden, zorgen en animatie, om zo een maximale levenskwaliteit te garanderen.
Kom er gerust over praten met onze zorgmedewerkers of contacteer ons nu alvast voor meer informatie.
Klik op deze link om ons te contacteren.
Residentie Hertog Jan gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees meer
OK