Loading...
hj hj hj hj hj hj hj hj

ONTSPANNING

Residentie Hertog Jan zal u een ruime keuze aan zinvolle vrijetijdsbesteding aanbieden.
Vele activiteiten worden georganiseerd en voorgesteld, maar nooit opgedrongen. We staan open voor nieuwe suggesties van de residenten en familieleden. Bijgevolg zullen dan ook meerdere initiatieven van de residenten zelf uitgaan.

ACTIVITEITEN VAN DE MAAND

download hier
 
Ons team van gemotiveerde animatoren is de drijvende kracht achter een gevarieerd aanbod van activiteiten. We bieden onze bewoners heel het jaar door een ruime keuze aan zinvolle vrijetijdsbesteding en faciliteiten. Een greep uit ons aanbod: gezelschapsspellen, bloemschikken, wijndegustatie, live optredens, quiz, zang, een sessie ochtendgymnastiek, wandelen, yoga of fitness. Af en toe maken we ook een uitstappen naar musea, de ochtendmarkt, de bibliotheek of de abdij van Kortenberg. Uiteraard staan we ook open voor nieuwe suggesties van residenten en familieleden om dit aanbod verder uit te breiden.

De meeste activiteiten starten na de koffiepauze in de namiddag zoals: kaarten, scrabble, bingo en andere gezelschapsspelen, quiz of dansen begeleid met een live optreden.

In het Grand Café zal u kunnen genieten van een pintje, een aperitief of een lekkere koffie. Het is hier aangenaam vertoeven rond de open haard met een goed boek, voor een gezellige babbel met uw bezoek of gewoon voor een praatje met bevriende residenten.

Bij goed weer kan u gebruik maken van onze petanquebaan. Bij minder weer nodigen wij u van harte uit in onze bioscoop of gezellige bibliotheek waar u ook toegang tot het internet heeft.

Wellness

In Residentie Hertog Jan kan u zonder enige meerkost genieten van een relaxerend bezoek aan onze wellness. Een uitgesproken plaats om te ontspannen. Misschien zelfs aan onze open haard met een boek van uw favoriete schrijver?
We hebben hier bewust gekozen voor een Biosauna, een gezond alternatief voor de Finse sauna. In dit type sauna wordt de gewone kachel vervangen door een combi kachel die voorzien is van een waterreservoir. Door de stijging van de temperatuur zal het water in het waterreservoir verdampen, wat de luchtvochtigheid in de sauna doet stijgen.
Bij de Biosauna zal de luchtvochtigheid dus een prominente rol spelen. Met een temperatuur van zo’n 55° à 60° Celsius en een
luchtvochtigheid van 40 à 60% is de Biosauna veel draaglijker en aangenamer dan een droge sauna, waar temperaturen veel hoger liggen en de vochtigheid lager. Ook werd er een infraroodcabine voorzien. De werking van een infraroodcabine is gebaseerd op infraroodstraling, die tot diep in de spieren en de gewrichten doordringt. De straling en de warmte hebben een ontspannend effect op je spieren, en daarmee ook op je gezondheid. Algemeen kan je stellen dat een regelmatig bezoek aan een infraroodcabine goed is voor je spieren, voor je huid en voor je hart en bloedvaten.
Tot slot zal u in onze wellness ook nog kunnen genieten van bubbelbadjes voor voetrelaxatie. Een relatief nieuwe manier om uw voeten te laten ontspannen.
Residentie Hertog Jan gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees meer
OK